Mini-Workshop: ‘Zelfbewust met de Tarot’.

Een Workshop over de Tarot…wat moet je je daar bij voorstellen? 

De tijd waarin de Tarot als toekomstvoorspelling werd gebruikt ligt al ver achter ons! Ook het gebruik van de Tarot als ‘Divination-Tool’, om de ‘wil’ van God of een of andere externe hogere macht te weten te komen verliest stilaan terrein. Gelukkig maar! De Tarot is zo veel meer en kan ons inzicht bieden in ons ‘zelf’. Een innerlijke kracht die we als mens allen bezitten, maar weinig van afweten, laat staan in ons dagdagelijks bestaan gebruiken. We worden niet geboren met een handleiding, maar de Tarot kan zeker en vast worden beschouwd als ‘the next best thing’! 

We gaan in deze Mini-Workshop kijken naar de structuur van de Tarot, en hoe dit ons ‘communicatie – kader’ met een energetisch Universum ondersteunt en versterkt.

Ik geef je een overzicht van de 78 kaarten van de Tarot. De 22 Grote Arcana Kaarten, van de 0 De Dwaas tot de 21 De Wereld en 4 reeksen Kleine Arcana kaarten, de Bekers (Kelken), de Staven, de Zwaarden en de Munten (Pentakels), elk van 1 tot en met 10 + 4 Hofkaarten..

Hoe de posities en de kaarten e, de verbinding onderling allemaal in z’n werk gaat, daar gaan we dus gedurende de workshop verder op in. Het is een hele boterham, dat is waar, en zal ik ook niet ontkennen. Toen ik er zelf aan begon, vond ik het een hele opgave. Daarom heb ik voor mezelf een methode ontwikkeld om de kaarten op een eenvoudigere, maar toch ook meeromvattende manier te integreren in mijn energie. Zo zit die kennis stevig verankerd in je bewustzijn, en is het steeds klaar voor gebruik!

Wat deze methode en meteen ook deze Workshop, zo uniek maakt is dat door deze methode te leren gebruiken er een enorme schat aan zelfkennis uit ons onbewuste naar ons ‘bewust-zijn’ wordt overgeheveld. Meestal wordt de Tarot aangeleerd om mensen te leren Tarot Spreads voor anderen te kunnen leggen, en hoewel je dat na deze Workshop zeker ook kan, is dat eigenlijk niet het belangrijkste doel ervan.

Ik ben zo gepassioneerd geraakt door de mogelijkheden die de Tarot biedt om die, oh zo belangrijke zelfkennis te vinden en de Tarot op zich als dagelijkse begeleiding, als navigatiesysteem op ons aards levenspad te gaan gebruiken, dat ik het wel van de daken wil schreeuwen soms. Daar is het misschien oorspronkelijk ook wel voor bedoeld! Men spreekt vaak over de Tarot als ‘Divination – Tool’, een manier om met het Universum te ‘converseren’, zo’n beetje als bidden. Omdat we als mensen meer en meer tot de ontdekking komen dat wij eigenlijk gewoon een deel van datzelfde Universum zijn, zij het dan in een andere vorm hier op aarde, is het niet zo gek dat we via een divination-tool ook aan zelfontplooiing kunnen doen.

Dat brengt ons weer netjes terug naar een ‘energetisch Universum’, nietwaar? De Tarotkaarten bezitten allemaal verschillende aspecten van een bepaalde energie. Door die te kunnen ‘lezen’ en de verbanden onderling te ontdekken boren we eigenlijk rechtstreeks, via ons Hogere Zelf waar we onverbrekelijk mee verbonden blijven (ook in deze incarnatie), de kennis van het Universum aan. En bewuste kennis is nu net waar het om draait! Hoe bewuster we zijn van hoe we vanuit welke energie dingen doen, denken en voelen, hoe beter we onszelf leren kennen en hoe beter we onze omstandigheden kunnen ombuigen naar waar we liever zouden zijn; Naar waar we zouden moeten zijn, naar waar we horen te zijn: op weg op ons levenspad in de richting van ons levensdoel! Toch zielezalig dat de Tarot daarbij kan helpen?

Alles kan ik je helaas in deze Mini-versie niet meegeven, daar is de tijd een beetje kort voor. In de Workshop ‘De Helende Kracht van de Tarot’ gaan we helemaal tot op de bodem, en bekijken we alle aspecten van elke afzonderlijke kaart (zoals ik in deze Mini-Workshop doe met ‘De Dwaas’) en leer ik je 3 basis spreads zodat je met een stevige theoretische kennis én de integratie methode de Tarot meteen dagdagelijks kan gaan gebruiken.

De Workshop die daarop volgt: ‘De verhalende Wijsheid van de Tarot’, gaat nog verder door op de verbindingen tussen de kaarten onderling, en hun posities in een spread. Ik leer je daar alle basis geometrische spreads zodat je daarna zelf spreads kan maken.

Voor de beide ‘grote’ Workshops, zijn de plaatsen beperkt tot 6 personen. En kan je reserveren zodat als het aantal is bereikt, ik een aantal data kan voorstellen en je definitief kan inschrijven!

Ik heb ook 2 formules hiervoor:

6 x 2 uur via Zoom of ‘Live’ hier in Halle (dat hangt van de voorkeur van de deelnemers af)

Of een heus onderdompelings weekend. Dat is dan zaterdag en zondag, telkens van 10u tot 17u. en een Lunch is inbegrepen. Ik kan je verzekeren dat als je zondagavond huiswaarts keert de Tarot stevig zit verankerd in je parate kennis compartiment!

 Hier nog even de info voor de Mini-Workshop:

Inclusief: Begeleidend PDF-bestand van de Workshop

 Prijs: 101€

 Data:

 Volgen indien ze bekend zijn, voor meer info stuur me een mailtje! Kris@feelhealtarot.com

 

Sessie 1: (2 uur via zoom of live)

Deel 1: De structuur van de Tarot + Uitleg integratie-methode van de kaarten.

Deel 2: De Grote Arcana (Wat zijn ze)

Deel 3: De Kleine Arcana (Wat zijn ze)

Deel 4: Verbinding van de symboliek, numerologie, Chakra’s, astrologie met de traditionele Tarot (=Rider/Waite).

Deel 5: Jouw eigen geboortekaart van de Tarot: numerologisch + astrologisch.

 

Sessie 2: (2 uur via Zoom of Live)

Deel 1: Korte omschrijving van de energie van de Grote Arcana: De Reis van ‘De Dwaas’.

Deel 2: Spread met de Grote Arcana.

 

Sessie 3: (2 uur via Zoom of Live)

Deel 1: De opbouw van de 4 series van de Kleine Arcana en hun energetisch verband met de 4 elementen.

Deel 2: Korte omschrijving van de energie van de cijferkaarten.

Deel 3: De 4-voudige opbouw van de Hofkaarten.

Deel 4: de 3-kaart spread energetisch lezen.

Deel 5: Overzicht van wat er nog meer komt in de volledige Workshops

 

Inschrijven voor alle Workshops kan gewoon via de website!!!

Licht en Liefs, Kris – Feel & Heal Tarot

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Feel & Heal Tarot trekt weer een kaart

Schrijf je in voor de maandelijkse inzichten

en blijf op de hoogte van de 'speciallekes' van Feel & Heal Tarot!

Winkelwagen