De zin en onzin van ‘Love’ readings…

Soulmates, Twinflames, Tweelingzielen, Zielsverwanten, Ziele-maatjes, Sterrenvriend…je kan het zo gek niet bedenken of iederéén is er wel naar op zoek. Maar wat precies zoek je dan? En waarom loopt het toch nog zo vaak mis?

We zouden hem/haar onmiddellijk moeten herkennen, er zou een bliksemflits van ware onvoorwaardelijke liefdesenergie door ons beiden heen gaan, als onze ogen elkaar van weerskanten van een grote ruimte zouden kruisen. Er zou een warme gloed ontstaan die ons vervult vanuit ons hartchakra en die zou ons beiden omgeven als een extra aura van pure bliss. En zo kan ik nog een tijdje doorgaan…

Ieder van ons hoopt op zo’n ervaring, of in ieder geval iets dat er op lijkt. En misschien hebben we zo al eens iets soortgelijks ervaren, maar was het van korte duur, of éénzijdig en werd de ‘bliss’ algauw een ‘bweueuk’.

Vanuit de Esoterische Wetenschappen worden onze medemensen in een heel ander licht gezet, en zijn partners in een liefdesrelatie niet veel anders dan alle andere mensen waarmee we in ons leven geconfronteerd worden. Familie, vrienden, collega’s, buren, kennissen en zelfs een toevallige voorbijganger die iets van emotie (beroering van de Ziel) in ons teweegbrengen door een glimlach of een frons, hebben allen dezelfde functie.

Ze zijn hier om ons te ‘faciliteren’ en assisteren. M.a.w. ze creëren situaties, keuzes, omstandigheden en gebeurtenissen waarin wij kunnen ervaren, wat we gepland hadden te komen ervaren in deze incarnatie op deze plaats, in deze tijd. En wij doen voor hen hetzelfde.

In het verhaal van ‘De Kleine Ziel en de Zon’ van Donald E. Walsh wordt dit mooi verteld.

Als ‘Ziel’, een menselijke benaming voor onze energetische oorsprong, is ons doel ‘expansion’. In het Nederlands is er niet zo’n duidelijk woord te vinden, de vertaling luidt: uitbreiding, uitzetting. Het gaat erom méér te worden dan we waren, geweest zijn of ooit zullen zijn.

Eén van de manieren om dat te doen is incarneren op aarde. Aarde is het leslokaal waar ‘kiezen’ het onderwerp van studie is. Aarde zal dus faciliteiten moeten bieden waar ‘kiezen’ centraal staat. Daarom bestaat alles op Aarde uit polariteit en dualiteit. (Bijvoorbeeld: kou en warm zijn enkel polariteiten van temperatuur.)

Elk van ons heeft een unieke frequentie (of trilling) en maakt deel uit van de Universele energie, waaruit alles bestaat, bestaan heeft en nog zal bestaan. Ook aan dat ‘begrip’ hebben we als mensen een naam gegeven: ‘liefde’. Meestal met nog een aantal woorden toegevoegd als: ware, pure, goddelijke, onvoorwaardelijke, enz… (Zodat we zeker weten dat het om die ene, speciale liefde gaat.)

Het is een beetje te vergelijken met een druppel in de oceaan. Uniek als druppel, maar toch één met de oceaan. Omdat we uniek zijn, ervaren we ook alles op een unieke manier. Dezelfde ervaring is nooit voor 2 mensen identiek. Dus onze trilling, ons zijn is al genoeg om een verschil te maken, we hoeven eigenlijk niet echt iets te ‘doen’ om een bijdrage te leveren aan de ‘expansion’ van het Universum.

Het vergt heel wat van ons menselijk brein om dit al omvattend esoterisch principe te begrijpen. Het is een serieuze oefening in abstract denken plus als het eenmaal bezinkt, iets wat op heel wat weerstand botst. Vooral als we dit principe toepassen op ons ‘levensdoel’ in het algemeen, en in het bijzonder met betrekking tot het vinden van die ‘soulmate’, die ene ware liefde, die ons zal helen (letterlijk ‘heel zal maken’) en met hem/haar aan onze zijde we eindelijk ‘gelukkig’ kunnen zijn.

Als je even afstand neemt en jezelf en/of anderen observeert, zie je algauw dat mensen pas beginnen ‘leren’ in contrastsituaties. Hoe groter de miserie, hoe wijzer je wordt. Word je niet wijzer: dan wordt er nog een schepje bovenop gedaan…En in het licht van het esoterisch principe, waar we het net over hadden, is dat ook de bedoeling.

Dit alles ‘begrijpen’ is eigenlijk niet de reden waarom we hier zijn. Dit stilaan integreren en door al die ervaringen door te maken nieuwe inzichten te krijgen, is daarentegen exact de bedoeling.

Als we dan terugkomen op die levenspartner, die ‘soulmate’, die ridder op dat witte paard, ons gouden ticketje naar geluk, zie je algauw dat de realiteit dit denkbeeld snel zal inhalen en we regelrecht afstevenen op teleurstelling.

En dat brengt ons meteen naar de kern van de zaak: er zijn in een mensenleven 2 soorten partner relaties. Wat we noemen ‘een karmische relatie’ en een ‘levenspartner relatie’.

‘een karmische (liefdes)relatie’

Deze relaties zijn er enkel om ons dingen te laten ervaren die nodig zijn voor onze persoonlijke groei, die enkel in zo’n situatie kunnen worden ervaren. Vaak zijn dit lessen/ervaringen rond conditioneringen vanuit onze jeugd, of nog verder vanuit een karmische invullingen in onze voorouderlijke mannelijke of vrouwelijke lijn.

Deze relaties zijn niet bedoeld om levenslang te duren. Men leert van elkaar wat nodig is, en beweegt weer van elkaar weg. Vaak zijn er zo een paar nodig vooraleer we klaar zijn voor een ‘levenspartner relatie’.

‘een Levenspartner relatie’

Deze relatie is het gevolg van een wat men in spirituele kringen een ‘zielscontract’ noemt.

Bij deze incarnatie is er een bepaalde zielsgenoot die samen met jou zijn ervaringen wil komen leren, en is het de bedoeling dat je samen ‘groeit’ naar ieder de beste versie van zichzelf én de relatie op zich als energetische entiteit. In dit geval is 1+1 niet 2 maar 3.

Jij, je partner en de relatie. De groei van de energetische relatie als entiteit staat los van de persoonlijke groei van beide betrokken zielen. En net daar wil het nog al eens mis lopen.

Er is hier ook sprake van ‘spiegeling’. De ene ‘faciliteert’ de te leren ervaringen van de ander en omgedraaid. Je moet dus eigenlijk nog niks ‘doen’ of ‘zeggen’, jouw unieke trilling zorgt ervoor dat er bij de ander iets wordt getriggerd. En vice versa.

Daarom is er ook een versterkte verbinding in zo’n relatie, een diepe liefde die als een soort tegengewicht voor de persoonlijke ‘groeipijnen’ van beide betrokkenen fungeert.

Onnodig te vermelden, dat eens je dit begrijpt en BEIDE partijen zich van dit inzicht bewust zijn of worden, er een ongelooflijk bevredigende relatie ontstaat die enorm veel potentie in zich draagt om beiden te brengen naar de beste versie van zichzelf (ieder apart) én de groeiende energetische entiteit (de relatie) die beide partners naar een hogere frequentie kan brengen!

Eveneens onnodig te verklaren dat als je dit niet begrijpt, de ander een bron van frustratie en pijn gaat beginnen vertegenwoordigen. Zo wordt hij/zij de belichaming van alles wat je verafschuwt. Wat in totale tegenspraak lijkt met de diepe ‘liefde’ die je energetisch wel degelijk voelt voor elkaar en die er ook is. Misschien doet de uitspraak: ‘ze kunnen niet mét en niet zonder elkaar’ een belletje rinkelen?

Het vervelende is dat het niet zo evident is om de 2 verschillende energetische relaties van elkaar te scheiden. Onze conditionering en ons Ego (dat ons wil beschermen) zorgt ervoor dat we denken dat elke liefdesrelatie die we aan gaan een levenspartner relatie moet zijn. Dat we van die visie in ieder geval moeten uitgaan, vooraleer we überhaupt aan een liefdesrelatie beginnen. Zo niet worden we door onze maatschappij en familie bestempeld als player, slet, flierefluiter, nymfomane, geen huwelijk-materiaal, mislukte echtgeno(o)t(e), enz…

(om van schuldig aan het veroorzaken van trauma, leed en pijn aan alle betrokkenen nog maar te zwijgen!)

Fout of juist, goed of slecht,… dat is niet de vraag om te stellen als het over relaties in het algemeen of specifieke partner relaties gaat. Zijn we ons BEWUST van het feit dat relaties enkel dienen als faciliteit voor ons eigen persoonlijk groeiproces,… that’s the question!!!

Je kan het voor jezelf eens uitproberen ‘The Wicca Way’….

The Wicca Way

Of je kan er de Tarot bijhalen natuurlijk!!! Heb je graag de 4 spreads die ik gebruik voor Relatie Readings?

Stuur me gerust een mailtje: kris@feelhealtarot.com of geef me een seintje via de contactpagina op deze site!!

Liefs en Licht,

Kris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Feel & Heal Tarot trekt weer een kaart

Schrijf je in voor de maandelijkse inzichten

en blijf op de hoogte van de 'speciallekes' van Feel & Heal Tarot!

Winkelwagen