Helderheid in je Energieveld…ook als het eclips-seizoen en Beltane energetisch voor verwarring zorgt!

Beltane: een feest om te feesten!

Self-discovery: het ontdekken van je eigen energie. Niet wat je allemaal oppikt uit allerlei energievelden van anderen om je heen, maar uitzoeken wat is écht van jou. 

Zonsverduistering van de Nieuwe Maan in Stier: Vruchtbaarheid – Libido

Niet zo heel raar dat dit thema rond deze periode naar boven komt.

Op 30 april 2022 begint het eclipsseizoen met een gedeeltelijke zonsverduistering van de Nieuwe Maan in Stier, gevolgd door een Totale Maansverduistering in Schorpioen op 16 mei 2022.

Het sterrenbeeld ‘Stier’ staat o.a. voor: individuele autonomie, eigendom en seksualiteit. Een zonsverduistering op het domein van de Stier belooft provocatie!

Het wordt dus navigeren door heftige energie en claimen wat van jou is!

Zonsverduistering van de Nieuwe Maan in Stier: Vruchtbaarheid - Libido

Eclipse - Basisenergie

Deze eclipse is een zonsverduistering, die optreedt wanneer de Maan direct tussen de Zon en de aarde passeert en de zonnestralen/energie tijdelijk blokkeert. Het is een gedeeltijke zonsverduistering, dus de Maan zal de Zon niet volledig verduisteren, maar ze in een halvemaanvorm (crescent) veranderen, die kort zichtbaar is rond zonsondergang in delen van Zuid-Amerika.

In spirituele zin vertegenwoordigen verduisteringen een confrontatie tussen de Maan-energie en de Zon-energie, het Vrouwelijke en het Mannelijke, onze innerlijke wereld en onze projectie/expressie naar de buitenwereld toe.

De Zon fungeert als protoganist (hoofrolspeler) van onze astrologische geboortekaart, een symbool van kracht en vitaliteit, een vuur dat constant brandt en nooit uitgaat, steeds blootgesteld, openbaar en zichtbaar. Projectie-energie.

De Maan, geeft op zichzelf geen licht, maar reflecteert, houdt vast en draagt. De wereld van de Maan is intern, een toegangspoort tot geheimen, mysteries en tradities. Innerlijke-energie.

Wanneer de Maan de zonnestralen blokkeerd, wordt de dagelijkse orde vervormd. Iets ouds en oorspronkelijks heeft de ‘constante’, de normale gang van zaken, onderbroken en zelfs als de storing maar een paar seconden duurt, heerst er chaos in onze normale energetische orde.

Vanouds voeren spirituele priesters en priesteressen rituelen uit met de energie van de cyclus van de Maan. ‘Loslaten’ bij Volle Maan, iets nieuws ‘manifesteren’ bij Nieuwe Maan bijvoorbeeld. Maar als er een zonsverduistering plaatsvindt, worden deze ‘normale’ energieën verstoord, ze brengen chaos, zelfs als je het niet meteen voelt.

Het is daarom best deze storm maar even uit te zitten en te observeren. Dit is een tijd van grillige energie en loslaten of manifesteren verloopt niet volgens een bekend patroon.

We worden uitgenodigd om in eerste instantie getuige te zijn van de unieke energie die er door de zonsverduistering ontstaat. Eerst even voelen wat het met ons doet vooraleer er mee aan de slag te gaan.

De zonsverduistering in Stier

Het is niet zo toevallig dat het eclipsseizoen begint in het teken van het libido (latijn voor levenskracht). 1 mei is in de Keltische traditie de sabbath van ‘Beltane’, het meifeest, het lentefeest, Walpurgisnacht. ’Vruchtbaarheid’ staat centraal in de vieringen. Met vruchtbaarheidsriten zoals de meipaaldansen en grote vreugdevuren wordt inzet van de zomer gevierd. Dit is een feest van feesten, flirten en vruchtbaarheid. Jonge geliefden vonden tussen de vlammen en de uitgelatenheid de weg naar elkaar.

Meipaal-dansen: een vruchtbaarheidsritueel
Stieren, die hard nodig waren om voor de vruchtbare aarde te zorgen, werden geprezen en beschermd.

Deze zonsverduistering is dus een oproep tot nieuw leven, het opnieuw bewust worden van ons lichaam en onze individuele lotsbestemmingen. Stier is het teken met de energie van eigendom, eigenwaarde, eigenaarschap van iemands seksualiteit, macht en majesteit. Nu de vrouwelijke kracht van de Maan de mannelijke kracht van de Zon gedeeltelijk vervangt, zal dit alles meer ‘innerlijk’, dieper ervaren worden. Vanuit een anders bewust voelbare autoriteit, beleven we ons lichaam, levenskracht en ons voorbestemming nu vanuit een diepere laag, vanuit ons onderbewuste. En dat onthult een nieuwe kijk op onze kracht. En iets ‘nieuws’ brengt verandering en weerstand in ons mensen naar boven…

 

Total maansverduistering in Schorpioen op 16 mei 2022

In de ochtend van 16 mei vindt een totale maansverduistering plaats. Hierbij beweegt de Maan zich door de schaduw van de Aarde, zodat er geen direcht zonlicht meer op het maanoppervlak valkt en de hele Maan veel donkerder is dan normaal. In de Benelux is alleen het begin van de eclips zichtbaar.

Deze Maansverduistering vindt plaats in het crisisachtige teken Schorpioen. Schorpioen heerst onder andere over schulden, pensioenen, grote sommen geld maar ook over doofpotten, geheimen, taboes en allerhande lijken in de kast. Diepe spirituele en emotionele ervaringen rond dood en wedergeboorte, vragen rond levenspad en levensdoel houdt de Schorpioen geregeld bezig. Deze thema’s kunnen dan aan het licht gebracht worden.

Hoe dan ook blijven we geconfonteerd worden met diepgaande veranderingen zowel op persoonlijk als collectief niveau. We leven in bijzondere tijden en we ervaren ze soms als roerig en intens, wat bij velen weerstand en contrast oproept.

Het eclipsseizoen is bij uitstek geschikt om onze schaduwkanten onder ogen te zien. Als we ons bewustworden van hetgeen nog in ons sluimert en wat onder de oppervlakte verborgen is, dan kan er op een dieper niveau aan heling gewerkt worden.

Met de eenvoudige 3-Card Spread en de juiste vragen, kunnen we al die ‘roerigheid’ proberen helder te krijgen. Een aantal specifieke vragen, gelinkt aan de posities van de 3-Card Spread kunnen je al een eind op weg helpen in het ophelderen van het woelige, rommelige gevoel dat je ervaart bij onduidelijkheid.

Zo kan je de ‘heden – verleden- toekomst’ posities vervangen door: ‘Verstand-Lichaam-Geest’ of ‘Bewuste-Onderbewuste-Superbewuste’ of ‘Stop-Start-Verdergaan’…

In principe zijn de mogelijkheden oneindig!

Op de Tea & Tarot van 29 april 2022 gaan we hier uitgebreid mee aan de slag!

Allen van harte welkom!

Liefs en Licht,

Kris

P.S. Wil je graag de Spread ontvangen? Stuur me een mailtje: kris@feelhealtarot.com of neem contact op hier op de website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Feel & Heal Tarot trekt weer een kaart

Schrijf je in voor de maandelijkse inzichten

en blijf op de hoogte van de 'speciallekes' van Feel & Heal Tarot!

Winkelwagen