Nieuwjaar Tarot Reading 2023

Nieuwjaar Tarot Reading 2023
Nieuwjaar Tarot Reading 2023

Energie van een 7-jaar:

IK MANIFESTEER DOOR WILSKRACHT EN ZELFVERTROUWEN – BLIJ VERTREK

2023 wordt een 7 jaar (als je alle cijfers optelt) en de 7 is een bijzonder getal. In de volkswijsheid wordt het getal 7 algemeen geassocieerd met spiritualiteit en geluk. De volledige energie van het getal 7 wordt in de numerologie ‘de zeven-heid’ genoemd, en naar het Grieks: de Heptade. De Heptade is rijker aan betekenissen dan we er meestal aan toeschrijven. Zo kennen we zeven wereldwonderen, zeven continenten, zeven kleuren van de regenboog, zeven dagen van de week, zeven chakra’s. Het was nodig om zeven maal rond Jericho te lopen voordat de muren instortten. God schiep de wereld in zes dagen en rustte uit op de zevende dag van al het werk dat hij had verricht.

Uit deze voorbeelden blijkt dat het geluk van de zeven heeft te maken met heelheid, met een gevoel van ‘dit klopt’, van ‘juistheid’ en dus niet duidt op ‘stom’ geluk of toeval. Toch heeft de Heptade ook met ‘toeval’ te maken, wat we aflezen aan de dobbelsteen. De som van de tegengestelde zijden van een dobbelsteen is altijd zeven. Dit suggereert geluk dat onverwacht in je leven komt, geluk dat je komt aanwaaien.

Daarnaast is het getal 7 een getal van wijsheid en occulte kennis, van denkende wetenschap en van de onbewuste geest. Zeven wordt gezien als een maagdelijk getal. Het wordt niet door andere getallen beroerd in die zin dat 7 door geen enkel ander getal is te delen behalve door zichzelf en 1.

Het getal 3 (geest) opgeteld bij 4 (materie) is 7. Symbolisch wordt dit weergegeven door een vierkant met een naar boven gerichte driehoek. Dit symbool zien we terug op de kaart Matigheid van Waite, de 14de (2×7) kaart van de Grote Arcana. Het belangrijkste aspect van de Heptade is wellicht de betekenis van ‘bevrijder uit de materie’ om naar een hoger bewustzijn te kunnen stijgen.

Het getal 7 stelt symbolisch gezien een ontwikkeling voor van het materiële naar het spirituele niveau en bevat daarom een zekere innerlijke spanning,  tussen de vier aardse elementen en de heilige drie-eenheid erboven. De Heptade verwijst ook naar de heelheid van de mens, doordat het stoffelijke van de vier aardse elementen met daarboven het geestelijk bepaalde, het hele wezen van het sterfelijke-onsterfelijke schepsel voorstelt. De zeven voert naar de acht en komt daarin tot vervulling. Iedere mysterieschool heeft in zijn leerstellingen de idee opgenomen dat de heilige triade vooraf gaat aan de gemanifesteerde zeven en dat deze 7 en 3 samen het perfecte getal 10  vormen.

7de Kaart van de Grote Arcana in de Rider/Waite/Smith-Tarot

In de Tarot correspondeert het getal 7, in de Grote Arcana, met De Zegewagen. De energie van het innerlijke ‘weten’ van je richting die je wil uitgaan op je levenspad. De kaart staat proppensvol symboliek, vooral rond dualiteit en polariteit. Zwart en wit, mannelijk en vrouwelijk, het oude en het nieuwe, goed en kwaad.

Op deze kaart zijn de uitersten in evenwicht en daarin schuilt de kracht van de menner van de zegewagen. De baldakijn is versierd met sterren en is een verwijzing naar de hemel, het spirituele. De vierkante wagenbak waarin de wagenmenner staat, en vastzit, is een verwijzing naar de aarde, de materie.

De maantjes op zijn schouders vertegenwoordigen het vrouwelijke aspect en zijn harnas het mannelijke. De maskers op zijn schouderstukken vertegenwoordigen ‘blij’ en ‘boos’. De lauwerkrans die de man draagt staat voor zijn behaalde spirituele zege. De achtpuntige ster op zijn kroon is de ‘Morgenster’, die we ook terugvinden op De Ster kaart. Op zijn riem staan de 12 tekens van de Dierenriem. Daar weer onder staan alchemistische symbolen, die gebruikt werden voor magische rituelen door de leden van de occulte groepering The Golden Dawn, waarvan Arthur E. Waite en Pamela Colman-Smith lid waren.

Het gevleugelde wiel (zon) op de wagen is het Egyptische symbool voor de logos, het scheppende beginsel dat door het universum snelt en alle dingen creëert en bezielt. Onder het gevleugelde wiel zien we een soort tol. Dit zijn de yoni en lingam. De yoni vertegenwoordigt het vrouwelijke geslachtsorgaan en de lingam het mannelijke. Samen zijn ze een symbolische weergave van het bekendere Chinese Yin/Yang symbool.

Voor de wagen liggen 2 sfinxen, de ene wit en de andere zwart. De sfinx als symbool, staat voor wijsheid, hier dus ‘aardse’ wijsheid (van de materie) en ‘spirituele’ wijsheid (de kosmos). Ze houden hun staart tussen de voorpoten, een verwijzing naar de oeroboros, de slang die in zijn eigen staart bijt: een symbool uit de alchemie dat verwijst naar de eenheid van alles. Ze zijn niet waarneembaar verbonden aan de wagen of de wagenmenner, ook teugels ontbreken. Het lijkt alsof de wagenmenner de sfinxen puur door zijn wilskracht beteugelt.

De gouden gloed op de achtergrond staat voor het intellectuele aspect dat het sleutelingrediënt is voor het bereiken van evenwicht en de wilskracht die daarvoor nodig is. De Zegewagen is groot in verhouding tot de stad op de achtergrond. Dit betekent, dat zijn wilskracht uitstijgt boven de regels van de vastgelegde conventies van de maatschappij of de sociale omgeving. Achter de Zegewagen ligt een rivier: de wagenmenner heeft een succesvolle (spirituele) overtocht gemaakt. Hij heeft daarbij de ommuurde stad, symbool voor ‘de wereld’, achter gelaten.

De wagenmenner stelt de ziel voor. De Zegewagen staat voor het lichaam en de sfinxen voor de aandriften en passies die behoren tot onze lichaam en ziel. De wagenmenner heeft de aandriften onder controle en daardoor gaat de Zegewagen waar zijn wil hem stuurt. De aandriften zijn grote krachten die als ze beheerst worden, kunnen leiden tot elke soort overwinning die de ziel beoogt. Overwinning op zichzelf en de daaruit voortkomende groei, maar ook de overwinning over de uitdagingen die door het leven op je pad geworpen worden. In de gehele kaart komt het overwinnen van deze tegengestelde krachten aan de orde.

De Zegewagen staat voor een grote sprong naar voren. De kaart geeft aan dat je je losmaakt uit je vertrouwde omgeving en je een eigen weg inslaat. Meestal wordt vertrek gezien als moeilijk, en gaat het samen met angstgevoelens. Maar in dit geval gaat het vertrek gepaard met ondernemingslust en de bereidheid om risico’s te nemen. Vrijheidsdrang, ambitie en soms ook geldingsdrang zijn daarbij de belangrijkste drijfveren. De Zegewagen is de enige kaart in de Tarot waarbij vertrek vol optimisme tegemoet wordt getreden.

Nieuwjaar 2023 Spread
De 2023 Nieuwjaar Tarot Spread

Wat kan je verwachten van deze Tarot Reading? Allereerst: wat dit jaar van de Heptade en De Zegewagen voor jou persoonlijk zal gaan betekenen. Dat doen we aan de hand van een Significator Reading met de Zegewagen. Dan kunnen we zien wat je uit 2022 kan loslaten, wat je geleerd hebt en vervolgens wat het hoofdthema voor 2023 voor jou zal zijn. Welke nieuwe richting komt er voor jou aan?

Daarna bekijken we de energie van elke maand in verhouding tot dat thema. Omdat het nogal veel van onze geheugencapaciteit zou vragen om dat allemaal een heel lang jaar te onthouden, verduidelijken we de kaarten van de eerste 3 maanden, door voor elke maandkaart een 3-kaart spread te leggen. De prijs voor de deze zéér uitgebreide reading is €124 (tel de cijfers even op…:-))

Je kan ze boeken via de ‘aanbod’ tab op deze site!

Elk volgend kwartaal, krijg je van mij een mailtje om je de mogelijkheid te geven om de volgende 3 maandkaarten met een 3-kaart spread te laten verduidelijken. Deze 3-maandelijkse Tarot Readings, kan je op de website boeken onder de ‘Korte Reading’. Met een speciale kortingscode die je krijgt bij het boeken van de ‘2023 Nieuwjaar Tarot Reading’, betaal je voor deze 3-maandelijkse Tarot Readings €40 i.p.v. de gebruikelijke €45 voor de Korte Readings, wat je dus een besparing van €15 voor de rest van het jaar 2023 oplevert!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via mail of de contactpagina van deze site!

Liefs en Licht,

Kris

3 gedachten over “Nieuwjaar Tarot Reading 2023”

  1. wanneer gaat alles van een leien dakje? in het 7e jaar, 2023!
    om dat te bereiken moet je natuurlijk wel even hard gewerkt hebben. daar had je vorige 6 jaar voor nodig.
    maar hoe fijn is het als al Je harde werken beloond wordt.
    heerlijke kaart die Zegewagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Feel & Heal Tarot trekt weer een kaart

Schrijf je in voor de maandelijkse inzichten

en blijf op de hoogte van de 'speciallekes' van Feel & Heal Tarot!

Winkelwagen